"Pokoloruj marzenia” to nowy projekt Fundacji Braci Collins, którego pierwsza edycja powstała we współpracy z LINK4 oraz BODZIO Meble. Projekt ma na celu wspieranie rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji finansowej.

Za nami premierowa, pierwsza edycja projektu "Pokoloruj Marzenia", w którym na pierwszym miejscu postawiliśmy rodziny w trudnej sytuacji życiowej. W 8-odcinkowym cyklu Fundacja Braci Collins pomogła siedmiu rodzinom oraz jednej szkole, której zapewniliśmy bezpieczny dowóz uczniów do i z placówki. Oprócz wsparcia w zakresie komunikacji spełniliśmy również małe marzenia naszych podopiecznych. Pomogli nam w tym Rafał Sonik, Cleo, Fit Lovers, Artur Jędrzejczyk, Jerzy Dudek, Popek, Jacek Krzynówek i Mariusz Lewandowski - za co gorąco im dziękujemy!

Dostajemy masę listów. Najchętniej pomoglibyśmy wszystkim, jednak musimy wybrać nielicznych i to jest wyjątkowo trudne. Inna strona „Pokoloruj marzenia” to spotkania z naszymi bohaterami. Niektórzy są w naprawdę dramatycznych sytuacjach życiowych. Mamy świadomość, że zakres naszej pomocy to tylko kawałeczek potrzeb, jakie mają – tłumaczy Rafał Collins, twórca programu i współzałożyciel fundacji Braci Collins.

Program „Pokoloruj marzenia” od początku cieszył się dużą popularnością i bardzo pozytywnym odzewem internautów. Premierowy film na YouTube wygenerował blisko 500 tys. odsłon. Wszystkie odcinki programu "Pokoloruj Marzenia" dostępne są na platformie YouTube na kanale Braci Collins.

Projekt z braćmi Collins wypływa z naszej potrzeby pomagania. Od lat powtarzamy, że ubezpieczyciele są po to, by pomagać – wyjaśnia Patrycja Kotecka, dyrektor Pionu Marketingu w LINK4. – Nie bez powodu też zdecydowaliśmy się na współpracę z braćmi Collins. To niezwykle wrażliwi ludzie, dla których życie też przed laty nie było łaskawe – dodaje.
Dziękujemy LINK4 za ubezpieczenie wyremontowanych przez nas pojazdów oraz BODZIO Meble za wyposażenie mieszkań.

Na pomoc czeka ogromna ilość osób, a my chcemy spełnić jak najwięcej marzeń. Bądźcie czujni, bo już niedługo rozpoczynamy zdjęcia do drugiej edycji "Pokoloruj Marzenia". Zgłoszenia przyjmujemy pod adresem pomoc@fundacjabracicollins.pl.